zaterdag 3 februari 2007

huis nr 11: 65 Lindenmere drive (eind 1987 - half december 1989)

Op deze foto's zie je het huis waar Aad en Ester tijdens hun verblijf in de VS woonden. Er was ook een garage bij. Klik op de plaatjes om een grotere versie te bekijken. Bovenaan zie je het huis in de zomertijd. Overal kwamen dan de cicaden uit de grond om daarna in de bomen hun 'gezang' te laten horen. Onderaan zie je het huis in de wintertijd. Is het geen plaatje?

Aad schrijft over het wonen in Merrick: "Het wonen in Merrick was iets aparts. We hadden een geweldig huis gekocht met een grote tuin waarin veel oude bomen en azalea’s stonden. De kinderen kwamen met vakanties regelmatig over en maakten trips naar bekende plaatsen, zoals de Niagara Watervallen, Amish in Pennsylvania, Lancaster, New York City met Central Park, The Cloisters en ook naar theaters. Wij waren dikwijls te vinden op Jones Beach, een prachtig strand met parkeerplaats voor duizenden auto’s en een houten boulevard op palen langs het strand. Heel weinig horeca en geen hotels. Het was eigenlijk een groot park. Je kon als inwoner van Merrick een seizoenkaart aanvragen, waarmee je gratis kon parkeren.

Ester ging wel eens mee op zakenreizen. Mijn werkgebied in de USA en Canada lag tussen Houston, Texas tot in Anchorage, Alaska. Zodoende zag ik veel. O.a. ook San Diego en Las Vegas voor Catering vergaderingen (daar was Ester ook bij). Ik denk dikwijls aan deze jaren terug met veel, heel veel voldoening!"

Als de kinderen (en kleinkinderen) 's zomers naar Merrick kwamen, gingen Ester en Aad ook wel met ze naar het Wantagh Park, waar je lekker kon bbq'en. Daar was ook een fraaie speeltuin.
In de eigen tuin stond een zwembad, en Ester en Aad kochten ook fietsjes zodat de kleinkinderen lekker konden spelen.

Geen opmerkingen: