woensdag 7 februari 2007

de tweede keuken in Bangkok

In een ander stukje lees je hoe de eerste keuken in Bangkok er uit zag. Dat was natuurlijk geen doen. Gelukkig kwam er na enkele jaren eindelijk een nieuwe keuken. Aad schrijft hierover: "Tijdens de bouw van deze keuken (begin 1960) was men vergeten een deur in m'n kantoor te maken, en toen ik de uitvoerder vroeg hoe ik er in moest komen, krabde deze zich op z'n hoofd, zei: "òkè òkè", en begon gelijk te breken. Maar toen alles klaar was, was het voor die tijd een verantwoorde keuken."

Op de foto links zie je deze eerste nieuwe keuken, met een eiland model fornuis en het kantoor op de achtergrond. Rechts zie je een foto van deze eerste nieuwe keuken in Bangkok. Op de achterkant van deze foto staat de datum van 29 september 1966. Klik op een foto om een grotere versie ervan te bekijken. Aad schrijft over deze foto: "We staan hier in de koude keuken, met op de achtergrond de blauwe verdeelmachine. 's Nachts werden hier de rolls, sandwich broden etc gemaakt, en in de warme keuken (in het fornuis) afgebakken. Hiervoor had ik een paar mensen opgeleid." Je ziet op de foto helemaal links Aad (chefkok) staan, die zijn eerste kok, Kho Eng, instructies aan het geven is. Tussen hen in, met de rode stropdas, staat Frans Evers (Aad zijn superieur) toe te kijken. Helemaal rechts, met de donkere stropdas, staat de route-inspecteur dhr v/d Bley toe te kijken.

Hierboven zie je stukken uit de Wolkenridder (de interne KLM-krant) van 6 juni 1970 over deze eerste nieuwe keuken. In hetzelfde nummer staat ook een stukje over het schooltje van Ester, die haar eigen kinderen les gaf (dit kun je ergens anders bekijken). Klik op een plaatje om een grotere versie te bekijken.

De foto hierboven is genomen tijdens een diner ter gelegenheid van de opening van de nieuwe keuken. Het diner was aangeboden door de aannemer, mr Jane. Je ziet van links naar rechts: Willem vd Luur (Hotel Catering Manager), mw Jane, dhr Been (KLM gebouwendienst, opzichter), Ester, Jan vd Berg (KLM bokehouder), Miebeth vd Luur, Aad, Rita Verkerk, Wil Verkerk (Assistent Hotel Catering Manager) en mr Jane (aannemer).

Geen opmerkingen: