maandag 5 februari 2007

verkeringstijd


Hierboven zie je enkele foto's uit de verkeringstijd van Aad en Ester. Klik op de foto om een grotere verise te bekijken. De foto's zijn gemaakt tijdens een vakantie die Aad en Ester samen hadden in 1956. Aad was toen afgekeurd voor het varen met de HAL. De vakantie was in de buurt van Rijssen en duurde twee weken.
Aad schrijft over deze vakantie:
"De vakantie in Rijssen begin zomer 1956 was er een om nooit te vergeten. Als 25 en 26 jarige ongehuwde jonge mensen huurden we 2 kamers bij een jong gezin, dat pas begonnen was in een soort melkbedrijf en het geld van de verhuur goed konden gebruiken. Wij waren de eerste gasten. Zij hadden een baby van een paar maanden; een gelukkig jong gezin. Het was voor mij wel vreemd om ’s morgens aan de ontbijttafel te zitten in een vreemde omgeving. De mensen verwenden ons geweldig.
We reisden met de trein van Leiden naar Rijssen; fietsen mee. We reisden 1e klas. Ook een dienst kameraad, Krein van Spijk, was aan boord. Hij ging naar Groningen. Met Krein lag ik in militaire dienst in Bergen op zoom.
Vanuit Rijssen maakten we [het was steeds mooi weer] elke dag fietstochten. Een keer, toen we onze boterhammen wilden opeten, werden we belaagd door een zwerm vliegen, die ons, toen we vluchtten, nog achtervolgden. Het was, denk ik toch wel, een vliegenjaar, want als we ergens iets gingen drinken, stond er een soort vliegenvanger op tafel. We maakten ook een tocht naar Bad Boekelo. Dat vonden we toen al erg imposant met zo’n golfslagbad. Ja, het was een mooie vakantie van twee jonge mensen, maar wel erg kort."

Geen opmerkingen: