woensdag 7 februari 2007

de derde keuken in Bangkok

Het aantal vluchten van de KLM dat Bangkok aandeed nam steeds meer toe. Bovendien werden de vliegtuigen steeds groter en geavanceerder met meer passagiers en bemanning aan boord. Om daarvoor goed te kunnen blijven bevoorraden moest de keuken gigantisch worden uitgebreid. Er kwam nieuwbouw met een belastingvrije afdeling, koude keuken, warme keuken, opdek afdeling, bakker, slager, vriescellen, koelcellen, afwasruimte, kantoren en een grote ruimte om het eten in en uit de speciale catering wagens te laden. Met andere woorden alles was stukken groter geworden en er kwamen steeds meer verantwoordelijkheden bij voor Aad. Ook meer personeel die hij zelf uitzocht, hogere eisen aan menu's. Hij verzorgde presentaties van de te kiezen gerechten, maakte daar boekwerken van met foto's en recepten. Dat kwam regelmatig terug. Al doende werd hij een kundig en zeer vakbekwaam leiding gevend persoon. De opzet zoals Aad die in eerste instantie had bewerkstelligd functioneerde nog jaren zo door.
Op 23 september 1972 stond er in de Wolkenridder het volgende -paginavullende - verhaal over de opening van alweer een nieuwe keuken in Bangkok. De tekst is in het Engels, en bij het scannen is de pagina in drie delen geknipt. Klik op een plaatje om een grotere versie te bekijken. Helaas is de naam van Aad onjuist vermeld (Ard).



Geen opmerkingen: