zondag 11 februari 2007

werken voor Philippine Airlines

Er was onrust onder het keukenpersoneel in Bangkok. Aad werd toen in januari 1975 door de KLM uitgeleend aan Philippine Airlines als Kitchen Consultant. In die periode vloog hij twee of drie maal mee met Imelda Marcos. Tijdens deze vluchten waren alleen Imelda Marcos met haar personeel aan boord. De vluchten gingen naar Caïro, Alexandrië en naar Rome om schoenen te kopen, en naar Kathmandu voor de kroning van koning Birenda Bir Bikram Shah Deva van Nepal (die was in januari 1972 al koning geworden, maar de officiële kroningsceremonie vond plaats op 24 februari 1975!). Een andere keer ging Aad met Imelda en Ferdinand Marcos mee naar Shanghai en Peking. Het betrof een Staatsbezoek en Aad moest mee voor de catering ex Shanghai voor de retour vlucht.
Leveranciers gaven Aad op de Filippijnen wel relatiegeschenken. Een keer kreeg Aad sigaren met zijn eigen naam er op, en andere keren een opgezette vos, een gewei en een houten hertenkop.
Op internet kun je informatie vinden over de schoenverslaving van Imelda Marcos, over het schoenenmuseum dat Imelda in 2001 opende (zie de eerste foto), over Imelda Marcos en over koning Birendra Bir Bikram Shah Deva (zie de tweede foto). Klik op de foto's om er een grotere versie van te bekijken.

Aan het einde van het jaar op de Filippijnen ging Aad er weg. Er was namelijk aan hem beloofd dat hij bij terugkeer naar Holland in deze hogere functiegroep zou blijven, maar die belofte werd niet nagekomen. Toen later de uitzending naar Singapore ter sprake kwam, kreeg Aad die hogere functiegroep uiteindelijk wel. Ook hier hield Aad voet bij stuk. Dit was een principe kwestie.
Ester zat met de kinderen midden in de stad Bangkok omdat zij het schooljaar af moesten ronden. Het huis in Manila ging uiteindelijk niet door, en het gezin vertrok vanuit Bangkok naar Noordwijk aan Zee.

Geen opmerkingen: