zondag 11 februari 2007

Nederlandse feesten in Bangkok

Als er typisch Nederlandse feesten te vieren waren dan werd aan Aad gevraagd om deze voor te bereiden voor wat betreft het voedsel en de aankleding. Zo waren er de haringfeesten, sinterklaasvieringen op de ambassade, feesten voor de hoogste manager van de KLM in Bangkok, huwelijksfeest van Sita en Pieter, het eieren zoeken met Pasen etc. Over enkele van deze feesten zijn aparte stukjes te vinden op deze site.


Op deze foto zie je het eieren zoeken met Pasen. Dit werd jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Thailand. Aad schrijft hierover:
"Met Pasen was het altijd eieren zoeken op Plaswijck. Dit werd georganiseerd door de Nederlandse vereniging en stond uitgebreid vermeld in het verenigingsblad "De Tegel". 's Morgens vroeg kwamen er een paar ouders veel eieren verstoppen op het terrein voor het hoofdgebouw. Ook onze kinderen deden daar aan mee. Joep zit op z'n knieën bij de stenen trap naast de boom. Aan de andere kant van de boom staan Sam Pauw, Som en 3 diningroom Boys naar hem te kijken. Ik verdenk Joep er van, dat hij iets had gezien... Annja staat ook rechts, midden voor het bordes, voor de man met de uitgestrekte arm. Elsbeth staat ook rechts, maar dan iets lager op de foto: nog op de weg tussen twee meisjes in, klaar voor de zoektocht. Ieder kind kreeg een plastic zak om de eieren in te stoppen. Later als de strooptocht was afgelopen werden er drankjes en versnaperingen uitgedeeld."


En hierboven zie Elsbeth en Annja verkleed als engeltjes en Joep als herder tijdens een uitvoering met Kerstfeest. Klik op een foto om er een vergrote versie van te bekijken. Volgens Aad ging dit niet van de Nederlandse club uit, maar van de zondagschool van de de International Church, maar volgens Elsbeth is het toch de Nederlandse club geweest. Aad herinnert zich ook nog dat Willem Nagel (alias J.B. Charles) tijdens één van deze uitvoeringen naast hem zat.

Ook waren er via de Nederlandse Club wel uitvoeringen waarbij de Nederlandse kinderen een uitvoering gaven in klederdracht. Zie de foto hieronder.

Geen opmerkingen: