zaterdag 10 februari 2007

staatsiebanket 4: Boudewijn en Fabiola

Op 5 februari 1964 waren Koning Boudewijn en Koningin Fabiola van Belgie op staatbezoek in Bangkok. Namens hen bereidde Aad een staatsiebanket voor de koning en koningin van Thailand. Een verslag hiervan kun je links in het stukje uit de Wolkenridder van 7 maart 1964 lezen (klik erop om een grotere versie te bekijken). Aad ontving voor zijn bijdrage een onderscheiding: de zilveren "Ordre 2Me Classe du Palais du Roix des Belges". Op de foto zie je in het midden Aad en rechts koningin Fabiola. Aad schrijft over dit banket: "Het menu en de wijnen werden besproken op de Belgische Ambassade. De heer Evers was verantwoordelijk voor de dranken en ik voor het diner. Het werd in hetzelfde paleis gegeven als dat van ons vorstenpaar. In dat paleis was toen geen keuken en waren er geen grondstoffen aanwezig. Dezelfde apparatuur, die ik dus eerder had gebruikt werd weer geïnstalleerd met enkele wentelbare braadpannen uit de KLM keuken. De grondstoffen werden gedeeltelijk in België en in Holland besteld. Het overige kocht ik lokaal aan. Ik weet, dat we daar prettig en ontspannen gewerkt hebben."

Hierboven zie je de menukaart van dit staatsiebanket. Ook hier weer kun je een grotere versie bekijken door er op te klikken.

Tijdens de voorbereidingen voor dit banket werd op nieuwjaarsdag 1964 bekend dat de vader van Ester ernstig ziek was, en dat Ester gauw naar Nederland moest komen. Aad en Ester zijn toen gauw met hun gezin naar Nederland gegeaan, en gingen korte tijd in de Bosflat aan de Golfbaan wonen. Ester hiep toen bij de verpleging van haar vader. In verband met de voorbereidingen van het banket moest Aad al snel terug naar Bangkok. Na het banket ging Aad weer terug naar zijn gezin in Nederland.

Geen opmerkingen: