maandag 29 januari 2007

huis nr 10: One Tree Hill 69 A (1981 - eind 1982)

Het viel nog niet mee om in Singapore een geschikte woning te vinden. Aad schrijft hierover: "De grootste aandeelhouder van de CIAS was de PSA Port of Singapore Autorities. De huizen die ze ons aanboden waren dan ook het eigendom van de PSA. Ester was naar Singapore toe gekomen en ging niet akkoord met de eerste drie huizen:
  1. een voormalige officierswoning, oud en stijf naast de runway van het voormalige Engelse militaire vliegveld
  2. een klein huisje in een soort hofje: 2 rijen van p/m 10 tegen over elkaar met een tuin in het midden
  3. een apartementen gebouw; ik dacht voor hun havenwerkers. Niets fout mee maar toch... Je moest er je was aan stokken buiten het raam te drogen hangen. Zie de eerste foto.
Het vierde huis, een appartement aan de One Tree Hill heb ik natuurlijk aangenomen. In dit appartementencomplex werden de executives van de PSA ondergebracht. Ik nam het aan zonder het van binnen gezien te hebben. Ester was toen in Holland. Toen ik haar belde vroeg ze: "Weet je zeker dat het goed is?" Ester kreeg geld om het te meubileren dat heeft ze goed en helemaal alleen gedaan. Ze kwam alleen geld te kort voor een wasmachine. Mooi gedaan toch!!"
Op de rechter foto zie je de achterkant van de flat waarin Aad en Ester in Singapore woonden. Toen deze foto gemaakt werd hadden Aad en Ester zichzelf met hun bezoek buitengesloten. Gelukkig kon Bert inbreken via de achterkant, waar vroeger het bediendenverblijf was. Van links naar rechts zie je Elsbeth, Fokko Rijpstra, Aad, Bert (bovenin), Remco Rijpstra en leunend op de auto een medebewoner van de flat (van nr 9) staan.

In deze periode woonden de kinderen dus in het huis in Noordwijk. Alle kinderen plus aanhang kwamen in de zomervakanties naar Singapore toe, en maakten vandaar uitstapjes naar Maleisiƫ en Indonesiƫ. Ester reisde ook vaak terug naar Nederland om de kinderen te bezoeken.

Geen opmerkingen: