maandag 29 januari 2007

huis nr 8: Oranjeweg 5 (1975)

Op deze foto's zie je het ouderlijk huis van Ester, Oranjeweg 5 te Noordwijk. Je ziet weer twee huizen onder één kap. Het ene huis hette "het Noorden", en het andere "het Zuiden". Ester's ouders, en later alleen haar moeder, woonden in "het Noorden". Het huis stond op een duin, en er was een grote tuin bij.
Op de foto links zie je de voorkant van het huis, met aan de linkerkant "het Noorden". De mensen die erbij staan zijn Hester Plug (Ester's oma) en twee badgasten (het is dus een foto van vóór 1947). De slaapkamer van Ester's ouders was aan de voorkant bij het balkon ,op de foto links. Op de foto rechts zie je de achterkant van het huis. "Het Noorden" is daar dus rechts te zien. Ester sliep in de linkse kamer en Truus in de rechtse kamer. Klik op een foto om er een grotere versie van te bekijken.

Ester is in dit huis opgegroeid, en heeft er ook van juni 1975 tot vlak voor kerst 1975 samen met haar gezin ingewoond bij haar moeder (die in 1964 weduwe was geworden). Aad kwam een maand later dan de rest van het gezin uit de Filippijnen. Over deze periode schrijft Aad het volgende: "Wij, Ester en ik, sliepen in overleg met Ester's Moeder in de “master bedroom”, aan de zeekant; beide meisjes op de zolder verdieping, m'n schoonmoeder in de achterslaapkamer rechts op de foto en Joep in de linker slaapkamer (op de linker foto gezien)." In deze periode kochten Aad en Ester hun volgende huis (Golfweg 12) en knapten dat op. In het achterste huis op de foto woonde de fam.v.d.Niet. Hij was aannemer/makelaar en hij bemiddelde o.a. bij de verkoop van die 14 huizen in de Golfweg. Twee huizen verder naar links (niet op de foto) woonde familie van Ester: Arie v.d.Deijl met zijn vrouw Jacky, die toen pas getrouwd waren.

Geen opmerkingen: