vrijdag 2 maart 2007

naar de kerk in Bangkok

Aad en Ester waren in Bankok met hun gezin lid van "the International Church of Bangkok". In deze kerk lieten zij ook hun kinderen dopen. Elsbeth en Annja werden in het gebouw op de volgende twee foto's en de tekening gedoopt. Op het gebouw stond een bord met het volgende opschrift: The Fourth Thai Church, Srivieng Road, One Block from Rama Hotel, Off Surisak, Bangkok. Klik op de plaatjes om er een grotere versie van te bekijken.

Toen Joep gedoopt werd, kerkte de gemeente inmiddels in een ander gebouw, de Wattana Church, 67 soi 19, Sukhumvit, Bangkok. Hieronder zie je een flyer van 31 mei 1970, met daarop een tekening van het kerkgebouw. Daarnaast een recente foto van dit gebouw. Klik op het plaatje om er een grotere versie van te bekijken.

Aad schrijft hierover: "Nadat we in Bangkok waren aangekomen, duurde het even voordat we een auto hadden, dat ik een rijbewijs haalde en dat Ester was gearriveerd. Daarna was de the International church of Bangkok snel gevonden. Het was wennen omdat de diensten om 8 uur begonnen en we al om 7 uur op pad moesten. De diensten waren goed te volgen. Het gezangenboek; het hymnboek heeft veel mooie liederen met vlotte melodieën. Dit boek wordt gebruikt in alle Engelse kerken die wij bezochten t.w. Bangkok, Singapore en de U.S.A. Het was de enige Engelstalige kerk in Bangkok. (de Rooms Katholieken en Seventh day Adventists niet meegerekend). Het kerkgebouw in de Srivieng Rd werd gehuurd van de Fourth Thai Kerk. Na de dienst was daar de dienst van de Fourth Thai Kerk zelf. Toen het ledenbestand groeide, werd er uitgeweken naar de Wattana Church; dit was een zendingskerk met een school erbij. Het geheel was zeer groot van opzet. Het bevatte een basisschool en middelbare school. De voertaal was Siamees met Engels als tweede taal. Wij waren er nagenoeg alke zondag en de kinderen gingen op den duur naar de zondagsschool. Er was een koor, dat jaarlijks de Messiah opvoerde. Het koor had veel succes en trad ook meerdere malen op. Met Pasen was er altijd een sunrise service in de tuinen op het compound. Dit was ook het geval toen we nog in de F.T.K. kerkten, maar dan werd die service midden in Bangkok in het Lumpinipark gehouden. Ook de diensten in de Wattana Kerk begonnen vroeg. De Siamese dienst kwam daar weer vlak achter. Gezien ons werk en de afstand tussen Plaswijck en de stad werden activiteiten tot de zondag beperkt.Er werd regelmatig gezamenlijk ontbeten na de dienst. Dat werd dan door verschillende leden verzorgd. Wij hebben dat ook een keer gedaan."

Geen opmerkingen: