woensdag 14 maart 2007

vrijwilligerswerk in de Openbare Bibliotheek van Curaçao

Toen Aad tussen maart 1990 en december 1993 op Curaçao werkte, deed Ester vrijwilligerswerk in de Openbare Bibliotheek van Curaçao. Zij deed 4 halve dagen per week als vrijwilliger administratief werk. Ook in Curaçao kreeg Ester namelijk geen werkvergunning, net als in Bangkok, Singapore en in Merrick.
Op dit werk had ze het erg naar haar zin, men snapte niet dat zij zoveel gedaan kreeg in zo weinig tijd. Eerst nam Ester zelf koffie mee, maar toen haar baas dat merkte kreeg ze gewoon koffie van de bibliotheek.
Ester schrijft zelf over deze periode: "Wat de bibliotheek in Curacao betreft, ben ik er terechtgekomen doordat ik een beetje aan ’t rondkijken was daar en in gesprek kwam.met het personeel aan de balie.. Ze hadden daar een groot rek, waaraan mappen hingen op alfabet met informatie over allerlei schoolvakken. Deze mappen werden door veel scholieren ingezien. Ze hingen netjes op alfabet, maar dat duurde niet lang; in een mum hing alles weer door elkaar. Je snapt het al; mijn taak was ze allemaal weer op alfabet te krijgen.
Het was toen een heel nieuw gebouw met subsidie van Nederland gebouwd Bij de administratie hadden ze een computer, maar er was geen geld meer voor automatisering van de bibliotheek. Alles ging nog met de hand. Dus waren ze blij met mij."

Geen opmerkingen: