maandag 5 maart 2007

huis nr 2 en 5: de compound in Bangkok


Deze foto is genomen vanuit het vliegtuig: je ziet de punt van de vleugel onderaan nog. Langs de bovenrand van de foto zie je de rivier lopen, en de loop van de "klong" kun je volgen vanaf de rivier linksboven iets schuin rechts naar beneden (volg de rand met bomen langs de oever). Met de klok mee kun je de volgende gebouwen zien:
Linksboven in de hoek onder al die bomen staat het eerste huis van Aad en Ester in Bangkok. Daarnaast (tussen de klong en het gazon met de letters KLM erop) het huis van de hotel en catering manager. Nog iets verder naar rechts (tussen de klong en het centrale hoofdgebouw) het huis van de assistent hotel en catering manager. Het kleine gebouwtje daarnaast is het kantoor van de manager, met administratie en linnenkamer. Dwars daarop staat de double storey bungalow voor passagiers (nog steeds langs de klong). Iets naar beneden (het veelhoekige gebouw) staat de dining room (eetzaal), met helemaal rechts de keuken (je ziet hier de eerste keuken, maar ook de tweede keuken stond daar). Het lange gebouw rechts onderaan is de single storey bungalow voor passagiers. Onder deze bungalow zie je de tuin van het tweede huis van Aad en Ester in Bangkok. Links daarvan (naast de bungalow voor de passagiers) steet het tweede huis van Aad en Ester in Bangkok. Onder dit huis zie je het "eiland" liggen, en het bosje links hiervan is de orchideeƫn shade van Aad. Daarboven (links naast het huis van Aad en Ester) staat de bungalow voor gezagvoerders. Het lange gebouw links onderaan is de bungalow voor de bemanning, met vlak daarboven de tennisbaan. Links naast de tennisbaan staat het praathuis (de crewbar). Nog weer links daarvan (niet op de foto) stond de wasserij. Daar kwam later ook de derde keuken te staan. Op de plek van het gazon met de letters KLM erop kwam later het zwembad. En zoals eerder gezegd: het gebouw in het midden van de foto is dus het hoofdgebouw.

Klik op de foto om een vergroting te bekijken. De foto is ter beschikking gesteld door Wil Verkerk. Informatie over de verschillende huizen waar Aad en Ester gewoond hebben vind je in aparte stukjes.

Inmiddels is er wel het een en ander veranderd, zoals je op de foto van Google earth kunt zien: ziet alleen nog maar het hoofdgebouw, het zwembad en een van de keukens. Om alles goed te kunnen vergelijken met de bovenste foto, moet je de onderste foto eigenlijk een kwartslag naar links draaien. Klik op een foto om er een grotere versie van te bekijken.

Geen opmerkingen: