woensdag 14 maart 2007

naar de kerk op Curaçao

Aad en Ester gingen op Curaçao gewoonlijk naar de Fortkerk, van de Verenigde Protestantse Gemeente van Curaçao. Hierboven zie je er een plaatje van. Meer informatie vind je op de volgende site: de Fortkerk. Aad schrijft over de kerken die hij en Ester op Curaçao bezochten: "In Willemstad zijn 3 Protestantse Kerken van de Verenigde Protestantse Gemeente (VPG). We bezochten ze allemaal. De Ebenezer kerk had veel en actieve leden. De diensten waren in het Engels; de leden kwamen hoofdzakelijk uit het Caraibisch gebied en minder van Curaçao zelf.
Voordat de Fort kerk eind 1991 werd geopend gingen we vaak naar de Emma kerk. De toenmalige predikant Ds Slusler behandelde toen de 10 geboden. Iedere week een. Dit was indrukwekkend zoals zijn uitleg was. Later vertrok hij naar Israel. Inmiddels is hij in Holland; iemand vertelde mij in Wassenaar???
Toen de restauratie van de Fort kerk klaar was, zijn we daar gaan kijken en waren getroffen door de sfeer, die dit kerkje uitstraalde en zijn daar gebleven tot we terugkeerden naar Holland. De toenmalige predikant Ds H Gilhuis gaf aan een beroep gekregen te hebben in Rockanje en dat hij dat beroep had aangenomen. Toen hij daar werd geinstalleerd zijn we erheen geweest. Hij was in veel landen geweest; er waren dan ook veel genodigden van over de hele wereld."

Geen opmerkingen: