vrijdag 16 november 2007

Sinterklaasfeesten in Bangkok


Op de eerste foto zie je Annja en Elsbeth op de trap naar Sinterklaas toe gaan. Op de tweede foto zie je Elsbeth voor Sinterklaas op haar blokfluit spelen.
Aad maakte altijd een hele gebeurtenis van het Sinterklaasfeest, met veel lawaai van tegen elkaar aangeslagen pannendeksels. Hij schrijft hier het volgende over:
"De verjaardagen van Sinterklaas en de koning van Thailand vallen op dezelfde dag n.l. 5 december. Dat was wel zo leuk, want dat was een nationale feestdag en waren de meeste Nederlanders vrij en gingen we massaal naar de Nederlandse ambassade om dat te vieren. De Goedheiligman kwam dan op een wit paard het terrein van de ambassade oprijden onder luid gezang van de kinderen en hun ouders. Er was altijd iets bijzonders voor de kinderen. Zo ging er een keer een jongen, die echt stout was geweest, in de zak. Dat was Bart Vos, een zoontje van een KLM'er en een broer van Peter Vos, een vriend van Joep. Maar hij heeft zijn leven gebeterd. Hij is getrouwd met Peggy Everts en heeft een hoge functie bij de KLM.
Ook bij ons thuis werd dit sinterklaasfeest uitgebreid gevierd. De presentjes werden ingepakt in grote manden met stro. Mensen uit de keuken zetten die op de veranda, terwijl we binnen luidkeels zaten te zingen. Rondom het huis hadden deze mensen zich opgesteld met dekstels en pannen en daarnee maakten ze een enorm spektakel. Om het iets Hollands te geven, maakte ik zelf suikerbeesten en speculaaspoppen, en Ester chocolade melk, dat kregen wij ook, toen we zo oud waren. Onze kinderen hebben heel lang in de Sint geloofd: er waren geen mensen om hen heen die het tegendeel beweerden."

Geen opmerkingen: