dinsdag 13 november 2007

nogmaals het gastenboek


Voor ieder die het nog niet begrepen had: Je kunt rechts onder de foto's van Ester en Aad het woord Gastenboek vinden. Als je op de link (naar deze groep gaan) klikt, kom je in het gastenboek terecht (eigenlijk is het een soort discussiegroep). Je kunt daar zelf je eigen felicitatie toevoegen. Schroom niet....

Naast reeds bestaande bijdrage van Pieter en Sita is er ook een bericht van Fokko en Tineke gekomen. Ik plaats deze bijdrage ook op deze plaats. Volgen er meer?
Nu dan de familie Rijpstra:

Vijftig jaar getrouwd. Met recht een mijlpaal. Onze felicitaties met dit hoogtepunt.

Ook wij hebben vele fijne herinneringen aan de periode in BKK, die wij gezamenlijk op dat mooie stukje Plaswijck hebben doorgebracht. Als jonge broekies arriveerden Tineke en ik beginjaren zeventig op het compound gelegen aan Soi 1 KLM. Jullie hebben ons toen fantastisch opgevangen. Wat wisten wij immers van de Thaise cultuur. Voor ons was het allemaal nog zo nieuw en uitdagend met alle konsekwenties vandien.

Vele herinneringen uit die tijd hebben een vast plekje gekregen, zoals,
-dat Aad en ik ´s nachts om 03.00 op het balkon bij Aad- als eenzamen in de nacht- met op de achtergrond het geluid van de duizenden krekeltjes het verslag van de Europa Cup Finale Feyenoord-Celtic via de transistor radio beluisterden. Wat een wedstrijd en emoties om zover van huis zo dichtbij te zijn.
-de diensten -wel vroeg overigens-op Zondag van de International Church met soms als voorganger Ko Weber. Wat waren de koffie aktiviteiten -na de dienst -bij jullie thuis altijd gezellig.
-de echte Sinterklaas avonden[met speculaas en warme chocolade melk] bij de Schilds thuis met Zwarte Pieten, hetgeen bij sommige Thai´s het vermoeden aktiveerden, dat blanken heel vroeger wel erg zwart waren geweest.
-de weekend uitstapjes-een keer in de zoveel weken- naar Pattaya om uit te rusten in een van de bungalows van de Rock Cottages. Geen airco' s weliswaar, maar dat was in die periode nog geen probleem. Je leerde er mee te leven en bovendien werkte een fan ook verkoelend.
-De avond, dat zowel Aad als ik, de twee orchideeen van het compound kwijt waren en bemerkten, dat zij beiden -en terecht- hun eigen avond vierden. Sprakeloos voor enige tijd hebben Aad en ik dit schouwspel geobserveerd.Wat hadden zij een plezier!
-het fijne advies van Ester om een interview met Lom en Tineke te arrangeren, zodat wij thuis enige ondersteuning op huishoudelijk gebied mochten verwachten, hetgeen ook gerealiseerd is. Voor vele jaren is Lom bij ons geweest.
-Chit-wat een pracht naam-, die dagelijks in zijn vrije tijd en op zijn eigen bekende wijze met de planten en bloemen -in de tuin van Aad- communiceerde. Later werd hij ook benoemd in het Plaswijck KLM voetbalteam. Blootvoets punterde hij er aardig op los en kende zo zijn eigen spelregels. Het fluitje van de scheidsrechter was van minder belang. Op deze wijze werd hij immers de top-scorer van het team en dat lieten
wij dan ook maar zo.
-de jaarlijkse terugkerende weken, dat wij de lieve-en wijze moeder van Ester [zo Moeder, zo dochter!] op Plaswijck mochten meemaken.
-de opvoedkundige begeleiding en oppas van Elsbeth en Annja voor onze kinderen met het eigen zwembadje van "spring in het veld" Joep. Wat hadden zij altijd een RUIMTE om te kunnen spelen tussen o.a. de slangen.
-de grote kennis, creativiteit en ervaring van Aad. Aad had echt een naam opgebouwd. Alom werd hij -terecht- geroemd voor zijn intense overdracht van kennis naar zijn medewerkers toe. Met veel enthousiasme is Aad erin geslaagd om de KLM BKK Catering,
gebaseerd op een uitstekend produkt, professioneel bekend te maken bij o.a. de klanten en TICH passagiers. De professionele "stempel" van Aad heeft voor vele jaren alleen maar een positieve uitstraling geaktiveerd. De Prakobs, Chins, Boonyuens en vele kollega's hebben-tot zeer recent- gretig gebruik gemaakt van Aad zijn inbreng.

Vanuit een koud "Buitenveldert" koesteren wij deze warme herinneringen.
Wij wensen jullie nog vele gezonde jaren toe.

Veel liefs.
Vr. gr.

Fokko en Tineke.

Geen opmerkingen: