vrijdag 31 augustus 2007

vakanties in Thailand 3: leen geen auto van een Chinees

Klik op de foto's om er een grotere versie van te bekijken. Ester stuurde het volgende verhaal op:
"Toen we eenmaal de weg een beetje wisten, gingen we regelmatig op vakantie naar Bang Lamung aan de westkust van de Golf van Thailand. Even voor het toeristendorp Pattaya waren enkele kleine bungalowparken gevestigd. We boekten altijd een bungalow op het park Rock Cottages, dat gerund werd door èèn van de vele Thaise prinsen. Het wemelde van de prinsen in Thailand doordat de koningen vaak meer dan één vrouw hadden (Koning Bumiphol niet, zover ik weet). Het was best een eind rijden vanaf Laksi Bangkhen, waar wij woonden. Ik denk twee uur. Het laatste stuk ging door de bergen, dus was ik altijd blij als we er waren.

De beste bungalow was nr 8, die practisch op het strand stond. Je kon vanuit je bed de zee en het strand zien. Ook hier geen airco maar horramen, zodat wij het duidelijk hoorden als 's morgens vroeg de vissersbootjes uit de haven vertrokken naar de visgronden. En dat was zo prachtig, dat geluid van die motortjes over het water in de stille ochtend. Althans dat vond en vind ik. Het strand was een soort privé strand; er kwamen alleen mensen die daar een bungalow gehuurd hadden. Soms kwamen er jongens met kleine paardjes, waarop de kinderen ritjes konden maken. We namen ook wel logés mee. Mijn Moeder bij voorbeeld en de familie Dirkzwager. Ook de dochter van het Hoofd Catering op Schiphol. Namen weet ik niet meer.
Het gebeurde eens dat wij op vakantie moesten of we wilden of niet. Daar er een periode aankwam waarin veel werk aan de winkel was voor Aad. Het had te maken met evacuatie vanuit Nieuw - Guinea of zoiets. Maar we hadden net onze auto verkocht en nog geen andere. Maar Aad kreeg van Chinese leveranciers een auto te leen. Dus dat was opgelost, dachten we. We starten opgewekt vanuit Laksi richting strand, maar in Bangkok begon de ellende; de accu was op en we moesten nieuwe accu erin laten zetten. Dat duurde even natuurlijk, maar uiteindelijk konden we verder. We zijn zonder problemen bij de Rock Cottages aangekomen. De auto hadden dagen niet gebruikt. Maar op een gegeven dag wilden we naar Pattya voor een verzetje. Op de terugweg bleef de auto halverwege de z.g. boulevard staan en deed niets meer. Het bleek dat de startmotor en het stuur niet meer werkten. We stonden net bij een soort rotonde met een boom in’t midden. Een Chinese man kwam met een zak gereedschap aanlopen om ons te helpen, maar dat werd niks. De auto werd op het terrein van die Chinees geduwd en hij belde een monteur om de auto te repareren. Wij zijn met een pickupje naar de Rock Cottages teruggegaan.

De volgende dag was de auto klaar en kwam de monteur hem brengen. Wat de kosten waren weet ik niet meer, maar er moest een nieuwe startmotor in; wat er met het stuur gebeurd is ben ik vergeten. Na een paar dagen vertrokken we weer richting Laksi. We waren nog niet goed en wel onderweg of daar valt een stuk van de knalpijp naar beneden. Bij een fietsen reparatie tent langs de weg een stuk hondenketting om de knalpijp gebonden. Het ging even goed. Toen kwam Frans Evers , die ook aan het strand was en tegelijk met ons terug ging, naast ons rijden en riep dat er vonken uit de straat sprongen onder de auto. Wij zijn gestopt en met draaiende motor zijn Niet en Lom, onze bedienden uitgestapt en bij Frans in de auto gaan zitten om het gewicht te verminderen. Wij zijn doorgereden naar Laksi en zijn nergens meer gestopt; we waren als de dood dat die ellende auto het niet meer zou doen. Toen de Chinezen de auto kwamen halen, kregen ze hem met geen mogelijkheid aan de praat, zodat ze hem weg moesten laten slepen.

Dus leen nooit een auto van een Chinees als je op vakantie gaat."

Geen opmerkingen: