vrijdag 3 augustus 2007

vakanties in Thailand 2: diarree, beug en vliegende mieren

Dit is deel twee van de serie van Ester over vakanties in Thailand. Ester schrijft:

"Toen Elsbeth ongeveer 5 maanden oud was, zijn we weer naar Hua Hin gegaan; nu voor twee weken. Weer een kleinere bungalow gehuurd via het Railway Hotel; ook op palen op het strand. Het was een zeer eenvoudige bungalow: de veranda was de eet-/zitkamer; een hokje met een houtskoolpot om te koken en een eenvoudige douche.

We hadden een of twee meisjes bij ons; Lom en Adsjela. Een kleine en een grotere slaapkamer met muggenhorren. Geen koelkast en dat was de oorzaak dat Elsbeth na verloop van tijd diaree kreeg. De voedselpotjes konden niet koel bewaard worden. We zijn uiteindelijk twee dagen eerder teruggegaan omdat de diaree niet onder controle te krijgen was. Wij kregen op het laatst ook diaree. We zijn huilend weggereden.

Maar er gebeurde tijdens die vakantie iets heel geks. Aad was naar de markt in het dorp gegaan om spullen te kopen om een “beug” te maken. Die zette hij bij eb uit in zee en de bedoeling was dat er vis zou zitten aan de haken die aan het beugtouw gemaakt waren. De lijn werd met een pen op het strand vastgezet en Aad zwom met de lijn zee in zo ver als hij kon en zette de lijn daar vast met een grote steen. De volgende morgen zitten wij op de veranda te ontbijten en tot onze verbazing komt er een Siamees voorbij met de beug en een tweede met de grote vissen die eraan hadden gezeten. Dat was lachen. We hebben ze maar laten gaan.

We hebben die vakantie ook voor het eerst vliegende mieren gezien daar op het strand Hele zwermen kwamen op het enige brandende lampje af op de veranda. We hebben het zonnegordijn laten zakken om van ze af te komen."

Geen opmerkingen: