vrijdag 3 augustus 2007

vakanties in Thailand 1: een inbreker

Ester had het goede idee om een serie te schrijven over de vakanties in Thailand. Zij schijft over de eerste vakantie het volgende:
"Voor ons eerste vakantieweekend sinds we in Thailand waren gingen naar het strand van Hua Hin. Een dorp aan de oostkust van de Golf van Thailand. Er stond ook het zomerverblijf van de Thaise Koninklijke familie. Vandaar kon je per trein naar MaleisiĆ« en door naar Singapore. Via het Railway Hotel hadden we een grote bungalow op palen op het strand gehuurd. Het was een rit van 2 ½ a 3 uur, denk ik. We gingen met z’n zessen in een stationwagen van de KLM stationmanager Loet v.d.Oord. Dit omdat ik in verwachting was van Elsbeth en niet heen en weer gebobbeld mocht worden. Buiten ons waren dat Hens v.d.Riet met zijn vrouw Freddy, die de hotelmanager op Laksi verving wegens vakantie, Toos Reichholt, secretaresse op Schiphol, die op vakantie was en San Pau, een van de bedienden.
Toen we op onze bestemming aankwamen, gingen we na gesettled te zijn gezellig op de waranda wat drinken en later eten. Waar we dat vandaan hadden, het eten bedoel ik, weet ik niet meer. In de slaapkamers stonden bedden met klamboe’s De ramen bleven gewoon open. Midden in de nacht wordt ik wakker doordat er een plank kraakte en zag een donkere figuur in onze kamer staan. Ik gaf een gil en stond gelijk rechtop in bed onder de klamboe. Die figuur vloog naar het raam en liet zich naar beneden zakken. Iedereen kwam op het gegil af natuurlijk. Het bleek, dat de inbreker al in alle kamers geweest was en het een en ander had weggenomen. Gelukkig hadden de mannen hun portemonnee in de zak van hun lange broeken laten zitten, die in de kast hingen. Hun shorts hingen over de stoelen, daar was niets te halen. We zijn allemaal op het strand gaan kijken, maar hij was allang verdwenen. We vonden alleen de tas van Toos met gelukkig haar paspoort er nog in. Verder hebben we, nadat we van de schrik bekomen waren, een leuk weekend gehad met z’n allen."

Geen opmerkingen: