woensdag 20 juni 2007

paardrijden


Toen Aad in Bangkok woonde was paardrijden een van zijn hobby's. Op de foto hierboven zie je Aad samen met leden van de paardenclub.
Zoals eerder vermeld is Aad tijdens het paardrijden een keer van zijn paard gevallen. Zijn paard was in een volgelopen gat gestapt. Aad zijn sleutelbeen was ontzet en werd weer vast gezet met een pees uit zijn been. De operatie aan zijn been was erger dan die van het sleutelbeen.
Ook de kinderen hebben paardrijlessen gehad.
Een van de uitspraken die Aad nog wel eens doet is: "Hupperdepup leve de paardenclub!" Zou dat nog een overblijfsel zijn uit die tijd?
Aad schrijft nog het volgende:
"Het paardrijden was in de weekends, in de cavalerie kazerne; een heel groot compound met een binnen manege en heel veel paarden. Het paard waar ik op reed heette "Tjang ka Thjai", een heerlijk paard. Piet Rikkelman reed op een zeer sterk, maar moeilijk paard: "Chan Nue", maar Piet was een uitstekend ruiter die al heel lang met paarden omging en er veel verstand van had. Hij was dan ook, samen met zijn assistent Sam Rung (die links van mij staat) de promotor van deze sport. Piet staat op de achterste rij met met z'n hoofd half voor het bord. Zijn zoontje Philip, de jongste van allemaal, staat naast de drie filmsterren. En Wil Verkerk m'n collega staat achter de twee Hollandse dames: Anneke Homan en Rickie Wiersma. Frans Evers, de hotel manager, zit geknield met rijzweep. Op het schoolbord staat in het Siamees/Thai: Attentie!! De vereniging van paardrijden, afdeling 1 paardemilitairen, koningklijke familie bewaken " op een rode shirt dag"."

Geen opmerkingen: